Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring knivskars vid rånförsök

En 15-årig pojke knivskars på Drottninggatan utanför Gallerian Nian i tisdags. Han knivskars för att han vägrade lämna ifrån sig sin moped. Brottet skedde vid halv sju på kvällen.
– Det måste ha varit viss rörelse på platsen då, säger Kennet Andersson vid Gävlepolisen.

Strax före 18.30 i tisdags klev 15-åringen ut från Gallerian Nian och skulle låsa upp sin moped. Då kom en man i 20-25-årsåldern fram och krävde att få nycklarna till mopeden. Mannen var mörkt klädd och hade svart hjälm med nedfällt visir.

Pojken vägrade göra honom till viljes.

Plötsligt kände 15-åringen en stöt i magen. Pojken satte sig på mopeden och åkte därifrån och fick snart syn på en polispatrull.

Han kontaktade poliserna och berättade vad som hänt. Då upptäckte poliserna att pojken blivit knivstucken och blödde.

15-åringen kördes omedelbart till sjukhuset medan polisen satte igång att leta efter gärningsmannen.

Pojken fick ligga kvar under natten och frågades i går om fler detaljer kring brottet.

Kennet Andersson är förundersökningsledare vid Gävlepolisen och har hand om fallet. Han säger:

– 15-åringen har lämnat ett signalement och berättat att mannen försvann mot Norra Skeppargatan. Nu vet vi hur det hela gått till. Vi har några tänkbara gärningsmän, men ingen skäligen misstänkt. Utredningen är under pågående och vi räknar med att få in fler uppgifter snart.

Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

– Brottet skedde vid en tidpunkt då det måste ha varit viss rörelse på platsen. Men det är inte säkert att någon såg när pojken blev knivstucken, säger Kennet Andersson.