Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åringar anhölls för mobilrån

Två ungdomar tvingade av en 20-åring hans mobiltelefon under knivhot. Två 15-åringar anhölls som misstänkta för rånet, som utfördes i går eftermiddag.

– Det är ganska ovanligt att så pass unga blir anhållna. Men eftersom deras versioner inte stämmer överens är det nödvändigt för den fortsatta utredningen, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl för Gävlepolisen.

Polisen larmades till brottsplatsen, Södra Kansligatan på Söder, av en person som blivit vittne till ett bråk där en kniv varit synlig. En polispatrull kunde gripa de två 15-åriga pojkarna omkring kvart över två i går eftermiddag som misstänkta för rån.

– De har hotat den 20-årige killen med kniv och tagit ifrån honom mobilen. De här tre är tydligen bekanta sedan tidigare, det ligger ett tidigare olaga hot i botten, säger Peter Hultqvist.

Även en 14-åring, som liksom 15-åringarna misstänktes vara påverkad av narkotika, tros ha varit inblandad i rånet. Men han släpptes fri efter förhör då han inte är straffmyndig.

På platsen fanns ytterligare en person, en 16-åring som inte misstänks ha varit delaktig i rånet, men som beväpnat sig med knogjärn.