Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16 ägarlägenheter till salu i Kungsberget

Kungsberget fortsätter att utveckla sin verksamhet. Nu finns 16 ägarlägenheter i Verandahusen i Kungsberget färdiga för försäljning. Men smakar det så kostar det. En miljon får man betala för boendet.

– Det här är det första projektet i vår kommun med ägarlägenheter. Det är jätteroligt att vara delaktig i det och även en utmaning att ta sig an det här projektet eftersom jag inte har jobbat med något sådant innan, säger Yvonne Mickels, chef för lantmäterimyndigheterna i Sandviken.

I maj 2009 stiftades en lag som möjliggör bildandet av ägarlägenheter runt om i landet. Hittills finns det knappt 600 ägarlägenheter i Sverige och de byggs ofta i attraktiva lägen på mindre orter och på skidorter. Att ha en ägarlägenhet innebär direkt äganderätt och ägaren kan själv hyra ut lägenheten.

– Det är ett ganska ovanligt koncept i Sverige än så länge, säger Jonas Lundblad, utvecklingschef i Kungsberget.

Lägenheterna är byggda av investerare som på sikt tänker sälja dem.

– Det handlar om tre- till fyrabäddslägenheter och priset ligger väl just nu runt en miljon kronor, säger Jonas Lundblad.