Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring gripen misstänkt för mordhot

(Uppdaterad 13.08) En 17-åring greps vid 00.30-tiden i natt vid bussterminalen i centrala Hofors sedan han misstänks ha satt en kniv mot strupen på en 16-årig pojke och hotat denne till livet.

Annons

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till händelsen. 17-åringen misstänks ha tryckt upp 16-åringen mot ett staket och tryckt kniven mot hans hals.

Det var bråkigt på platsen och när polisen kom dit hade 17-åringen sprungit därifrån. En fällkniv hittades dock som togs i beslag. Efter ett tag återvände 17-åringen och polisen kunde gripa honom.

Upprinnelsen till bråket ska enligt Gävlepolisens förundersökningsledare ha varit en misshandel som inträffade tidigare under kvällen.

17-åringen är nu hörd av polisen och han erkänner att han hotat 16-åringen. Åklagare beslutade under förmiddagen att han skulle släppas.