Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring gripen misstänkt för mordhot

(Uppdaterad 13.08) En 17-åring greps vid 00.30-tiden i natt vid bussterminalen i centrala Hofors sedan han misstänks ha satt en kniv mot strupen på en 16-årig pojke och hotat denne till livet.

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till händelsen. 17-åringen misstänks ha tryckt upp 16-åringen mot ett staket och tryckt kniven mot hans hals.

Det var bråkigt på platsen och när polisen kom dit hade 17-åringen sprungit därifrån. En fällkniv hittades dock som togs i beslag. Efter ett tag återvände 17-åringen och polisen kunde gripa honom.

Upprinnelsen till bråket ska enligt Gävlepolisens förundersökningsledare ha varit en misshandel som inträffade tidigare under kvällen.

17-åringen är nu hörd av polisen och han erkänner att han hotat 16-åringen. Åklagare beslutade under förmiddagen att han skulle släppas.