Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åringens tillstånd stabilt

GÄVLETillståndet för den 18-årige man som knivhöggs i ryggen av en 14-årig pojke i Forsbacka i fredags är stabilt. Han vårdas dock fortfarande på sjukhus.

Annons
- Han fick den ena lungan punkterad, men skadorna är inte livshotande, säger Urban Fredriksson vid Gävlepolisen.
Händelsen utspelade sig utanför en kiosk på Storgatan i Forsbacka vid 18.00-tiden i fredags. Av okänd anledning hamnade ett gäng på fyra-fem personer i en dispyt med 14-åringen. Dispyten var på väg att utvecklas till ett bråk mellan 14-åringen och en några år äldre man när 18-åringen ingrep.
- Vi har inte fått någon klarhet i vad som gjorde honom upprörd. Han har sagt att han kände sig förolämpad, säger Urban Fredriksson.
14-åringen gick hem, bytte kläder och tog med sig en filékniv. Därefter återvände han till platsen där dispyten uppstått och sa att han ville "göra upp i en clean fight".
- Han anfaller 18-åringen som får kniven i ryggen, säger Urban Fredriksson.
Polisen rubricerar brottet som försök till dråp. Flera personer bevittnade händelsen och på lördagskvällen hade polisen hört huvuddelen av dem.
14-åringen är omhändertagen enligt LVU, Lagen om vård av unga. När polisens utredning är klar ska socialtjänsten besluta om eventuella påföljder.