Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 omhändertagna för fylleri

Klockan sex i morse hade 18 personer tagits omhand för fylleri i länet. Inga grövre våldsbrott har inträffat men det har varit en del bråk, misshandel och fylleri.

- Det har varit lugnare än normalt en sån här kväll måste jag säga. Det verkar vara en trend att det går nedåt. Valborg är inte lika stort längre och det blir lugnare och lugnare, säger Peter Wiman, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

Strax efter klockan två i natt kallades polisen till krogen Pitchers i Gävle. En man hade blivit misshandlad utanför restaurangens lokaler. Han fördes till akuten med okända skador. En mobiltelefon försvann också i samband med misshandeln.

Under natten har fyra anmälningar om rattfylleri eller grovt rattfylleri upprättats. Bland annat stoppades en misstänkt påverkad mopedist vid Shell i Norrtull. En bilförare på Gävlevägen i Sandviken fick följa med till polisstationen för kroppsbesiktning sedan han blåst postivt i polisens sållningsinstrument.