Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring leder Muf Gävleborg

På årsstämman i helgen blev Karlstadskillen Niklas Holmgård vald till ny ordförande för Muf Gävleborg.

– Det är alltid kul att vara den som håller i rodret, säger den unge moderaten.

Niklas Holmgård flyttade till Gävle i höstas när han började plugga på informatörsprogrammet vid högskolan. Bara 19 år gammal har han redan hunnit med att sitta i distriktsstyrelsen i Värmland och vara ledamot i Karlstad kommuns barn- och ungdomsnämnd. Nyligen blev han vald till ersättare i kommunstyrelsen i Gävle och är även här ordinarie ledamot i barn- och ungdomsnämnden.

Hans utmaning som ny ordförande är framför allt att få Moderaterna i Gävleborg att växa.

– Muf Gävleborg har en oerhörd potential. Det är många ungdomar som delar våra värderingar och det gäller bara att få dem att engagera sig som medlemmar, säger Niklas Holmgård.

Som kommunpolitiker och ordförande för Muf:s Gävleförening vill han också driva frågor som berör ungdomarna i staden.

– En ungdomsfråga är längre öppettider på krogen. Vi är ett liberalt förbund och jag vill ge krogarna frihet att själva bestämma om de vill ha öppet till åtminstone klockan tre på natten, säger Niklas Holmgård.

I lördags höll Muf Gävleborg årsstämma där en helt ny styrelse valdes. Då togs också beslutet att utesluta de två moderater som misstänks ha tagit pengar ur Gävleföreningens och distriktsförbundets kassor.

– De två som har uteslutits har inte fått ansvarsfrihet, men resten av styrelsen fick det eftersom de inte kände till det som försiggick, påpekar revisorn och partiombudsmannen Mårten Strömberg.

Nye basen Niklas Holmgård säger att han inte vet så mycket om det som har hänt i Muf Gävleborg tidigare.

– Det är klart att det de har gjort har skadat oss, men jag upplever ändå att det är en god stämning bland medlemmarna.

Han tror också att förbundet kan lämna de gamla problemen bakom sig och gå vidare.

– Det är som att bygga ett hus. Muf Gävleborg är en bra tomt att bygga på, nu river vi det gamla huset och bygger ett nytt, säger han.