Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring våldtagen i Gävle?

GÄVLE
En 19-årig kvinna i Gävle misstänks ha utsatts för våldtäkt eller försök till våldtäkt tidigt på söndagsmorgonen.

På lördagskvällen var kvinnan på fest i centrala Gävle tillsammans med sin pojk-vän.
Kvinnan ska natten mot söndagen ensam ha begett sig hem från festen till fots längs Strandgatan. Hon uppger till polisen att hon flera timmar senare, vid 04.00-tiden, vaknade lerig på en äng med högt gräs, men att hon inte vet hur hon hamnat där.
Hon lyckades därifrån ta sig hem till sin bostad, men eftersom hon inte hade sina nycklar kvar efter händelsen kom hon inte in i lägenheten.
Pojkvännen hittade henne liggande i trapphuset när han senare kom hem. Polis kontaktades och kvinnan fördes till sjukhus.
Kvinnan uppger att hon inte varit nämnvärt berusad när hon begav sig hemåt utan att hon under kvällen endast hade druckit några starköl och cider. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt och det är ännu inte klarlagt vad som har hänt.
- Någonting har hänt, det är helt klart. Hon var lerig och uppriven och är själv rädd att hon kan ha blivit våldtagen, men det finns inga allvarliga fysiska skador vad vi vet ännu. Det är mycket frågetecken kring det här, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.