Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring anhållen för grov misshandel

GÄVLEEn 20-åring sitter anhållen misstänkt för grov misshandel av en två år äldre man på Ruddammsgatan i centrala Gävle natten till i går.

20-åringen tillhör enligt polisen en grupp skinheads som kallar sig "nationalisterna".
- Misshandeln rubriceras som grov eftersom han sparkade på mannen när han låg ner. Dessutom hade gärningsmannen stålhättade kängor, vilket är extra allvarligt, säger Mikael Hedström, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.
Misshandeln ägde rum utanför krogen Bilagan vid ettiden natten till lördagen.
Enligt de knappa uppgifter som offret har kunnat ge till polisen kom han gående ensam när han mötte ett gäng på omkring fyra personer. Han tyckte sig känna igen en av dem och försökte heja.
Detta ska ha utlöst misshandeln.

Sparkades till marken
20-åringen flög enligt polisen på mannen och sparkade honom till marken. Därefter fortsatte misshandeln och mannen fick ta emot sparkar mot huvudet och överkroppen. När ambulansen hämtade honom hade han skador på läppen, ett blödande sår på hjässan och klagade på smärtor i en armbåge.
Den misstänkte gärningsmannen, hemmahörande i Borlänge, anhölls efter förhör.
Ytterligare tre-fyra personer ur gänget, som polisen betecknar som skinheads, förhördes som vittnen och kunde därefter lämna platsen.
En timme senare fick de dock hälsa på polisen igen, efter att ha skrikit rasistiska skällsord efter en man på en gångväg mellan Max och Nynäsplan.
Den skadade mannen kunde lämna sjuhuset efter vård. Han har ännu inte hörts mer ingående om händelsen.
MAGNUS LUNDQVIST