Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring begärdhäktad efter knivbråk

Den 20-årige Gävlebo som knivskar två personer i Hofors natten mot lördagen begärdes på måndagen häktad. Han misstänks bland annat för försökt till dråp och grov misshandel.

Det var en stund efter midnatt natten mot lördagen som det uppstod bråk på gatan utanför en lägenhet på Jägargatan i Hofors där det var fest. Det är oklart vad som låg bakom bråket, men enligt åklagare Peter Hellsing hade 20-åringen efter några telefonsamtal bestämt sig för att åka till Hofors och reda ut vissa begrepp. Han kom i en stulen bil och hade med sig en kniv.

Fem personer var på olika sätt inblandade i bråket. Det hela slutade med att 20-åringen högg kniven i ryggen och halsen på en 35-åring och sedan i buken på en 34-årig man. Han ska också ha hotat att skära en annan 35-åring. En jämnårig man fick ett knytnävsslag i ansiktet.

Till sist ingrep en av männen som attackerades. Han försökte freda sig med hjälp av en yxa som han högg i axeln på 20-åringen.

De båda knivskurna männen fördes till Gävle sjukhus. Det gjorde också, enligt polisen, 20-åringen som hade en sårskada i axeln efter yxhugget.

Den 20-årige Gävlebon har begärts häktad misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel. Dessutom för misshandel, olaga hot och biltillgrepp i minst två fall.

Den misstänkte mannen har i sin tur polisanmält den person som högg honom med yxan.

Både kniv och yxa har tagits i beslag av polisen.