Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åringens död fortfarande en gåta

GÄVLE Man kunde i går inte slå fast att den 20-årige mannen i Forsbacka dog av sina skallskador. Obduktionen har ännu inte gett tydligare svar än att mordutredarna inte vet om de utreder ett mord.

Annons
Det var ett ovälkommet besked från rättsläkarstationen i Uppsala. Där obducerades i går förmiddag den 20-årige man som hittades död i sin bostad i Forsbacka i lördags.
Efteråt kunde rättsläkaren Håkan Sandler inte lämna definitivt svar om 20-åringen mördades, med stor kraft föll in i ett föremål eller dog av ett sjukdomstillstånd.

Emellertid kan skadorna i huvudet inte ensamma förklara att 20-åringen avled. Prover som tagits ska genomgå en rättskemisk analys vid Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.
För Lennart Styrman, spaningsledare och chef för länskriminalen, är den fortsatta ovissheten det sämsta läget.
Först i slutet av nästa vecka kan provanalyserna vara klara.

Länskriminalen tvingades bestämma sig för att släppa resurser från utredningen eller att fortsätta under lika stort pådrag.
- Vi måste gå vidare och kommer att gå vidare i ganska stor omfattning, säger Lennart Styrman.
Man kan konstatera mord, olycksfall eller död av naturliga orsaker om en och halv vecka - i bästa fall.
- Ja, blir det så får vi vara glada, säger Lennart Styrman.
- Det finns hur många uppdrag som helst för SKL. Se bara på Ockelbo hur lång tid det tog.
Det sista anspelar på analysen av olika vapen efter mordet på en 70-årig man i Ockelbo för snart två månader sedan. Den är ännu inte klar.

Omständigheterna kring 20-åringens död, antagligen mellan två och fyra under natten till lördagen, är fortsatt mystiska. Varför stod hans dator nedpackad i platspåse på golvet i vardagsrummet? Varför låg ett tyg på hans skadade ansikte?
Frågorna var obesvarade trots en stor mängd förhör med vänner, bekanta och anhöriga.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se