Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 000 för ökad trivsel på Öster

GÄVLE I ytterligare två år minst ska det finnas verksamhet för barn och studiecirklar för vuxna på Öster. Det har Gavlegårdarna, Hyresgästföreningen och Studiefrämjandet nu kommit överens om.
Tillsammans satsar de 200 000 kronor om året i två år på projektet ý"Ett aktivt Öster".

Annons
Fester kan också rymmas i projektet. På fredagskvällen samlades ett 60-tal personer på Kanalen för att fira Lucia.
Barnen i luciatåget kom från den barnverksamhet som funnits på söndagar på Kanalen under hösten, och som man nu räknar med att fortsätta med.
- Vi har övat varje vecka jättelänge, berättade en av de unga tärnorna som nervöst väntade på att det skulle bli dags att sjunga luciasången för alla vuxna som satt och väntade ute i den stora salen.
Studiefrämjandet har haft verksamhet på Öster sedan 2001. För vuxna har man bland annat haft språkkurser, simkurser och aerobics. För barnen har man ordnat pysseleftermiddagar, utflykter och sommarkollo.
Det är liknande aktiviteter man planerar att fortsätta med de kommande två åren.
- Genom att vi börjat i liten skala så vet de boende nu vad det handlar om. Det är härligt att märka att nu börjar folk komma med mycket fler förslag på vad de vill göra, säger Anna-Lena Hellman, från Studiefrämjandet.
De 200 000 kronor man satsar kommer att räcka till mycket verksamhet genom att man huvudsakligen förlitar sig på ideellt arbetande ledare.
- Skulle det bli väldigt stor efterfrågan på aktiviteter så får vi se om vi kan skaka fram mer pengar, lovar Hans Helmersson från Gavlegårdarna.
Ingegerd Sörgard