Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21-årig kvinna attackerades i trapphuset

GÄVLE
En 21-årig kvinna överfölls av en okänd man i trapphuset utanför sin lägenhet. Hon rispades i ansiktet, eventuellt med en kniv. Motivet bakom attacken är oklart.

21-åringen var på fest och bestämde sig för att ta en taxi hem till lägenheten på Söder, vid halv fyra-tiden i tisdags morse.
När hon sätter nyckeln i låset händer det.
Bakifrån lägger någon sin arm runt hennes hals och trycker tills. Samtidigt känner hon hur det svider till på kinden. Plötsligt släpper angriparen taget om halsen och springer från platsen. Porten slår igen.
21-åringen låser upp dörren till sin bostad. Hon ser blodet på hallgolvet och förstår att hon blöder från ansiktet.
Den unga kvinnan ringde genast en vän som satte sig i en taxi. Tillsammans åkte de till länssjukhusets akutmottagning. Där kunde sjukvårdspersonal dokumentera skadorna. På höger kind fanns åtta jack eller rispor. 21-åringen såg suddigt på höger öga och det gjorde ont i struphuvudet där angriparen klämde åt.
21-åringen såg aldrig den person attackerade henne. Men hon är själv drygt 170 centimeter lång och upplevde att det rörde sig om en längre person. Både styrkan och längden pekade på att det var en man som överföll 21-åringen.
Motivet är oklart, likaså varför mannen avbröt attacken. Det kan ha varit ett rånförsök.
Överfallsvåldtäkter där förövare och offer inte känner varandra är extremt ovanliga. Därför var det sannolikt inte ett våldtäktsförsök.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se