Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring häktad misstänkt för våldtäkt

GÄVLEEn 22-årig man häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.Enligt åklagaren våldtog mannen, som är bosatt i Upplands-Väsby, en ung kvinna i Gävle den 26 april.

Annons
Kvinnan är i 20-årsåldern och anmälde händelsen i slutet av april. Polis och åklagare är mycket förtegna om vad som har hänt. Men enligt uppgift känner kvinnan inte den häktade 22-åringen sedan tidigare. Detta har gjort att det tagit lång tid att identifiera vem den misstänkte gärningsmannen är.
22-åringen som häktades i går har varit anhållen i sin frånvaro sedan en vecka tillbaka. Han greps av polis i torsdags och anhölls under helgen.
Åklagaren begärde honom häktad eftersom hon anser att det finns risk att 22-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om han försätts på fri fot. Dessutom menade hon att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.
22-åringen nekar till anklagelserna om våldtäkt.
Enligt uppgift finns det ytterligare en misstänkt gärningsman som ska ha våldtagit samma kvinna. Han hördes enligt uppgift av polisen i Gävle under måndagen.
ANNA HÖGLUND