Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring häktad misstänkt för våldtäkt

GÄVLEEn 22-årig man häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.Enligt åklagaren våldtog mannen, som är bosatt i Upplands-Väsby, en ung kvinna i Gävle den 26 april.

Kvinnan är i 20-årsåldern och anmälde händelsen i slutet av april. Polis och åklagare är mycket förtegna om vad som har hänt. Men enligt uppgift känner kvinnan inte den häktade 22-åringen sedan tidigare. Detta har gjort att det tagit lång tid att identifiera vem den misstänkte gärningsmannen är.
22-åringen som häktades i går har varit anhållen i sin frånvaro sedan en vecka tillbaka. Han greps av polis i torsdags och anhölls under helgen.
Åklagaren begärde honom häktad eftersom hon anser att det finns risk att 22-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om han försätts på fri fot. Dessutom menade hon att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.
22-åringen nekar till anklagelserna om våldtäkt.
Enligt uppgift finns det ytterligare en misstänkt gärningsman som ska ha våldtagit samma kvinna. Han hördes enligt uppgift av polisen i Gävle under måndagen.
ANNA HÖGLUND