Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring i förhör om torgbråket

SANDVIKENSamtliga misstänkta för misshandeln på Jerntorget för drygt två veckor sedan är nu hörda av polisen. I går hämtade polisen in en av de tre, en 22-årig man, till förhör. Han släpptes dock efter förhöret och kommer inte att anhållas.

Mannen misstänks för misshandel av 37-årige Jan-Åke Böe som ingrep när 42-årige Hasse Persson misshandlades svårt. Då hade redan handikappade Marina Bodell och Ola Jansson trakasserats av de tre på torget.
Kammaråklagare Ulf Back kan inte säga om 22-åringen erkänner eller förnekar.
- Det kan jag inte gå in på, men han hade inte så mycket att bidra med vid förhöret, säger Ulf Back.

Inte tidigare dömd
Han bedömer inte att det finns någon risk i att 22-åringen försätts på fri fot.
- Nej, det skulle i så fall vara om man ansåg att det kunde försvåra utredningen eller att det finns risk för fortsatt brottslighet, men vi ser ingen sådan fara. Han är inte heller dömd tidigare, säger Ulf Back.
I torsdags häktades en 23-åring, misstänkt för att ha ofredat och misshandlat det handikappade paret och för att grovt ha misshandlat Hasse Persson som ingrep till deras försvar på Jerntorget. Han misstänks även för tidigare våldsbrott, bland annat för att i somras ha misshandlat en 39-årig gävlebo med ett järnrör.

15-åring misstänkt
Även en snart 15-årig pojke är misstänkt för misshandeln vid Jerntorget. Han har hörts av polisen, men eftersom han vid händelsen inte var straffmyndig kommer han inte att åtalas tillsammans med de övriga misstänkta.
I stället görs för hans del en separat utredning av socialtjänsten.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se