Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-årig Gävlebo hittade mördad dansk flicka

GÄVLEDet var reseledaren Johan Ryding, 23 år, från Valbo som hittade den mördade danska flickan på en språkresa i engelska Isle of Wight.

I förrgår kväll ringde han hem till sin mamma, Kerstin Ryding, för att berätta hur han hade det.
- Han mår förhållandevis bra, säger Kerstin Ryding, ekonomichef i Sandvikens kommun. Vi har inte haft så mycket kontakt sedan dess eftersom det varit svårt att nå honom. Han har erbjudits hjälp av arbetsgivaren. Men det är mycket ungdomar att ta hand om som är ledsna.

Pluggar i Göteborg
Johan Ryding, som pluggar på Handelshögskolan i Göteborg, åkte till England i början av juni för att arbeta som språkreseledare för STS i Isle of Wight.
I gårdagens kvällstidningar berättar han hur han hjälpte till att anordna en fest för språkreseungdomarna när några kom fram till honom och sa att den 15-åriga flickan var försvunnen. De visste att hon gått ut i skogen för att teckna, så han åkte dit.
I skenet av sin ficklampa hittade han den döda flickan. Han berättar att han genast förstod att flickan var död eftersom hon var naken och låg i en onaturlig ställning med ansiktet neråt. En 52-årig man från trakten har erkänt mordet.
- Det känns skönt att jag har haft kontakt med honom och att han får support från sin arbetsplats, säger Kerstin Ryding. Och att det inte har hänt honom något. Han kommer nog stanna kvar i England tiden ut, till början av augusti. Sedan tar han sig kanske en välförtjänt semester innan skolan börjar.
MARIAM NARAGHI