Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring dog i svår olycka i Hedesunda

En allvarlig singelolycka inträffade strax efter klockan ett i går natt på länsväg 507 söder om Hedesunda. En personbil voltade och en 23-årig man från Hedesunda avled av sina skador.
Ytterligare tre personer, två från Hedesunda och en från Sandviken, skadades allvarligt.

Annons

Bilen kom körande i hög hastighet från Ön i riktning mot Hedesunda. I en svag högerkurva, nära Hedesunda, skar bilen ner i diket. Enligt vittnesuppgifter ska bilen ha fortsatt framåt i diket i ungefär hundra meter innan den körde ut på en åker och voltade. Det satt fyra personer i bilen. När räddningstjänst och polis kom till platsen fann man samtliga passagerare utanför fordonet.

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till olyckan.

–  Eftersom det hade varit dans på Ön var det mycket folk som rörde sig i området, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

De som färdades i bilen var på väg från Ön in mot Hedesunda när olyckan inträffade.

En 23-årig man från Hedesunda avled av sina skador. En 44-årig man, också hemmahörande i Hedesunda, fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador. En 21-årig man från Sandviken fanns också i bilen, han vårdas på Gävle sjukhus med allvarliga skador. Den fjärde passageraren, en 36-årig kvinna från Hedesunda, vårdas också på Gävle sjukhus med allvarliga skador.

Polisen har beslagtagit den Audi som de färdades i och ska genomföra en teknisk undersökning av bilen.

Olyckan i Hedesunda är den andra trafikolyckan med dödlig utgång i Gästrikland under midsommarhelgen. Under natten till midsommardagen omkom en 56-årig man i en singelolycka med en moped i Torsåker.