Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring dog i svår olycka i Hedesunda

En allvarlig singelolycka inträffade strax efter klockan ett i går natt på länsväg 507 söder om Hedesunda. En personbil voltade och en 23-årig man från Hedesunda avled av sina skador.
Ytterligare tre personer, två från Hedesunda och en från Sandviken, skadades allvarligt.

Bilen kom körande i hög hastighet från Ön i riktning mot Hedesunda. I en svag högerkurva, nära Hedesunda, skar bilen ner i diket. Enligt vittnesuppgifter ska bilen ha fortsatt framåt i diket i ungefär hundra meter innan den körde ut på en åker och voltade. Det satt fyra personer i bilen. När räddningstjänst och polis kom till platsen fann man samtliga passagerare utanför fordonet.

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till olyckan.

–  Eftersom det hade varit dans på Ön var det mycket folk som rörde sig i området, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

De som färdades i bilen var på väg från Ön in mot Hedesunda när olyckan inträffade.

En 23-årig man från Hedesunda avled av sina skador. En 44-årig man, också hemmahörande i Hedesunda, fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador. En 21-årig man från Sandviken fanns också i bilen, han vårdas på Gävle sjukhus med allvarliga skador. Den fjärde passageraren, en 36-årig kvinna från Hedesunda, vårdas också på Gävle sjukhus med allvarliga skador.

Polisen har beslagtagit den Audi som de färdades i och ska genomföra en teknisk undersökning av bilen.

Olyckan i Hedesunda är den andra trafikolyckan med dödlig utgång i Gästrikland under midsommarhelgen. Under natten till midsommardagen omkom en 56-årig man i en singelolycka med en moped i Torsåker.