Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring häktad för Bomhusvåldtäkt

En man sitter häktad som misstänkt för våldtäkten i Bomhus i november. Han misstänks även för att ha våldtagit en 92-årig kvinna i södra Sverige på julafton.

Annons

En 23-årig man, hemmahörande i Dalarna, sitter just nu häktad i Skövdes polishus. Han misstänks för överfallsvåldtäkten i Bomhus natten till den 23 november förra året.

Kvinnan, i 40-årsåldern, överfölls av gärningsmannen då hon var på väg hem och han ska även ha tvingat sig in i hennes hem där han våldtog henne på nytt.

Mannen kunde gripas först efter att han misstänks ha våldtagit ännu ett offer, en 92-årig kvinna, i södra Sverige under julafton.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet finns ett missnöje inom Gävlepolisen om hur utredningen har skötts, att 23-åringen misstänks ha kunnat fullborda ytterligare en våldtäkt innan han togs av polis.

Kritiken riktar sig bland annat mot att förundersökningsledaren, kammaråklagare Krister Frykman, inte fattade beslut om att spåra den misstänktes mobiltelefon.

Krister Frykman säger till Arbetarbladet att man i stället lyckats lokalisera 23-åringen till Västra Götaland genom dennes bankomatuttag.

Den 27 december häktades 23-åringen vid Skaraborgs tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för båda våldtäkterna, och även våldtäktsförsök och övergrepp i rättssak för fallet med 92-åringen.

I torsdags skickade kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm en framställan om förlängd åtalstid. 23-åringen accepterade förlängningen och det behövdes därför inte hållas någon omhäktningsförhandling.

Åtal ska vara väckt den 24 januari.

Annons