Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring kidnappad i Gävle och saknas fortfarande – kvinna anhållen

En 23-årig man blev förra veckan indragen i en personbil och bortförd från Slottstorget i Gävle. Han är fortfarande försvunnen och en jämnårig kvinna är anhållen för medhjälp till människorov. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Uppdaterad 18.30

Vet du mer? Tipsa oss på Gefle Dagblad! Ring 026-159601 eller e-posta webredaktionen@gd.se

Mannen fördes bort i en personbil som kördes i hög hastighet. Däckskrik ska ha hörts. 23-åringen kommer från en mellansvensk stad men är inte svensk medborgare. Något ytterligare signalement vill polisen inte lämna ut.

– Nej, vi jobbar vidare på annat sätt. Vi har haft de diskussionerna, men det är inte aktuellt i nuläget. Vi är inne i ett väldigt, väldigt känsligt läge, säger Mikael Hedström, Gävleborgspolisens presstalesman.

Läs mer: Kidnappning och misshandel – rättegång mot Chicanosmännen

Händelsen inträffade den 4 april men först dagen efter anmäldes brottet till polisen. Vem som anmälde brottet kan Mikael Hedström inte kommentera.

Den 23-åriga kvinnan som misstänks för medhjälp till människorov anhölls under söndagen och åklagaren har till onsdag på sig att begära henne häktad.

Förundersökningen leds av Elisabeth Hermanrud vid internationella åklagarmyndigheten, som skriver i ett pressmeddelande att hon inte kommer att svara på några frågor.

Nu söker polisen vittnen till händelsen, som ska ha skett klockan 20:40 måndagen den 4 april.

– Fordonet är väldigt intressant, vilken väg det åkte, vilken färg det var, hörde man samtal eller sades det någonting. Allt det är av intresse, säger Mikael Hedström.

Kidnappningen utreds av polisen i Gävle som även får hjälp av Nationella operativa avdelningen, Noa.

– Vi har mycket som kräver stora utredningsresurser och därför måste vi ta hjälp av de resurser som finns inom svensk polis. Det har varit vanligt den senaste tiden då vi har haft en hel del besvärliga ärenden, som mordet i Söderhamn och mordförsöket på Nygatan i Gävle, säger Mikael Hedström.

Att det är den internationella åklagarkammaren som leder utredningen tyder på att det kan handla om organiserad brottslighet. Det kan även innebära att människorovet på något sätt har kopplingar till ett eller flera andra länder.

Läs mer: Far och son häktade efter jätteslagsmål – Aftonbladet vägrar lämna ut film till polisen