Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 frågor hela världen vill ha svar på

”11 september har utnyttjats för att öka de militära utgifterna, rättfärdiga krig, inskränka medborgerliga rättigheter och öka regeringens verkställande makt.”

Men vad var det egentligen som hände 11/9?

”Motsägelser om 11 september” formulerar frågorna vi måste få (sanningsenliga) svar på, underbygger dem med fakta och presenterar de (olika) svar som getts genom åren; en utsökt härva av sanningar, lögner, undanflykter och motsägelser.

Vem var i landets ledning när rapporterna om kapade flygplan nådde luftvärnet? Vid en attack är presidenten högriskmål men Secret Service följde inte normala rutiner– varför? Varför beordrade utrikesminister Cheney att planet som kraschade mot Pentagon inte skulle beskjutas? Militärplanet som kretsade i skyddat luftrum över Washington strax innan kraschen mot Pentagon filmades av CNN men förnekas av undersökningskommissionen. Exemplen på politiker och militärer och vittnen som motsäger varandra och sig själva är oändliga.

”Motsägelser om 11 september” är spännande som en deckare trots sin torra text, och ruskig – de officiella dokumenten ljuger för oss utan att rodna. ”Ett av de mest överraskande inslagen den 11 september var att World Trade Centers tvillingtorn fullständigt rasade ihop.” Skyskrapor rasar inte för att de brinner och stål smälter inte av brinnande jetbränsle; sprängladdningar diskuteras inte och vittnena till explosionerna i byggnaderna ignoreras.

David Ray Griffin, professor i religionsfilosofi, anser att pressen i stället för att nöja sig med den officiella versionen ska ställa frågor till kongressen som som demokratiskt tillsatt institution förväntas svara. I ”Motsägelser om 11 september” har Griffin 25 frågor hela världen vill ha svar på.

Lena Thomsson