Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 jobb hotade på Sandvik

SANDVIKEN
25 jobb på trådavdelningen på Sandvik hotas när företaget vill minska bemanningen i Sandviken.

Företagsledningen har inlett diskussioner med facken om nerdragningen, som gäller både tjänstemän och kollektivanställda.
- Att det behövs en justering är otvetydigt, säger Peter Gossas, vd för Sandvik Materials Technology.
Men SIF-klubbens ordförande Bengt Larsson bedömer att ingen behöver sägas upp. Nerdragningen kan lösas med omplaceringar inom Sandvik.
- Vi har så pass stora omflyttningar, säger Bengt Larsson.
Företagsledningen har kallat de fackliga organisationerna till ett möte på måndag. Hasse Hedén, ordförande för Metalls trådgrupp, vill inte kommentera företagsledningens förslag innan dess.
Det förändringsprogram som företagsledningen har inlett i Sandviken har redan gett goda resultat på några områden. Där har tiden från order till leverans i vissa fall halverats och produktiviteten ökat kraftigt.
- Vissa delar har gått riktigt bra, säger Peter Gossas.
Men på några produktionsområden har förbättringarna uteblivit
Konjunkturen ger inte heller någon draghjälp just nu. Både för Tråd och Rör är efterfrågan på standardprodukterna fortsatt låg och priserna pressas ner. Peter Gossas vill inte lämna några prognoser om bemanningen i Sandviken i framtiden. Allt hänger på hur det går med effektiviseringsarbetet.
- Ju bättre det går, ju mindre kommer vi att prata om minskad bemanning, säger Peter Gossas.

SVEN-OLOF EKMAN