Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26-åring häktad efter ecstasybeslag

GÄSTRIKLANDEn 26-årig man i Gästrikland misstänks för grovt narkotikabrott. I går häktades han vid Sandvikens tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för brott. Mannen erkänner innehav av viss mängd narkotika.

Häktningsförhandlingen hölls i går bakom stängda dörrar och åklagare och försvar är mycket förtegna om omständigheterna kring fallet. 26-åringen anhölls på torsdagen.
Enligt uppgift ska polisen då ha gjort ett beslag på över 200 ecstasytabletter och en okänd mängd anabola steroider. Kammaråklagare Ulf Back säger att det främst är mängden ecstasytabletter som gör att brottet betraktas som grovt.
- Gränsen går kring 160 tabletter, säger Ulf Back.
Den stora mängden gör också att mannen tros ha sålt narkotikan vidare, att han alltså inte haft den enbart för eget bruk.
Polisen ska sedan en tid ha bedrivit spaning på 26-åringen som sedan en tid vistas på ett behandlingshem i Gästrikland. Det ska också vara där som beslaget gjordes.
Ulf Back säger att det inte finns något uppenbart samband mellan 26-åringen och den 31-årige man som i går häktades vid Gävle tingsrätt, även han misstänkt för grovt narkotikabrott efter ett beslag på över 200 ecstasytabletter. 31-åringen tros liksom
26-åringen ha distribuerat narkotikan vidare.
- Det ser likartat ut, men det är två separata, helt skilda utredningar. De kan ha kopplingar till varandra men det finns ännu inget känt samband, säger Ulf Back.
Han säger att 26-åringen sedan längre tillbaka är känd av polisen. Åtal ska vara väckt senast 17 maj.
SOFIA ÖHLANDER