Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26-åringen är inte mördaren

GÄVLE Inför morgondagens omhäktning framstår i stället den 25-årige kamraten från norra Hälsingland som huvudmisstänkt för dödsskottet i Ockelbo då Claes Andersson avled.

Annons
Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand kommenterade Gefle Dagblads uppgifter i går där en 26-årig man sades ha erkänt.
- Artikeln stämmer inte. Det är felaktiga uppgifter - han har inte tagit på sig mordet, säger åklagaren.
Enligt omständigheter som framkom i går är 26-åringen helt och hållet avförd som den ensamme skytt som den 20 oktober avlossade ett kulvapen mot 70-åringen.
Det verkliga förhållandet, att 25-åringen är huvudmisstänkt, är oväntat. Senaste domen mot honom kom 2002 och gällde narkotikabrott. Straffet blev två månaders fängelse. Utöver narkotikadomen har 25-åringen dömts för brott ett tiotal gånger, men aldrig för ett så allvarligt brott som de nuvarande misstankarna gör gällande.
Utom 25-åringens egna uppgifter kommer teknisk bevisning att spela en stor roll. Att åtalet fortfarande dröjer beror huvudsakligen på att Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, inte slutfört analysen av bland annat beslagtagna vapen. Åklagaren i fallet, Mikael Hammarstrand, har tidigare angett januari som tidigaste tidpunkt för ett åtal.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se