Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

28-åring greps efter vild biljakt

I 150 kilometer i timmen körde 28-åringen mot Gävle på riksväg 76. I en snödriva i Hemlingby tog det slut. Då hade flera polispatruller varit inblandade i jakten.

Annons

Uppsalapolisen hade en trafikkontroll vid den nedlagda Hydromacken i Älvkarleby i torsdags kväll. En röd Opel som kom på riksväg 76 söderifrån väckte uppmärksamhet eftersom den saknade belysning bak och hade körförbud. Polisen försökte få stopp på bilen, som körde rakt ut i korsningen utan att stanna och polispatrullen bestämde sig för att följa efter på väg mot Gävle.

Hastigheten ökade ju närmare Gävle bilen kom och när jakten gick förbi Stora Enso i Skutskär var hastigheten uppe i 150 kilometer i timmen. För att klara rondellen strax innan bruket körde 28-åringen på fel sida. Uppsalapolisen hade då begärt hjälp av polisen i Gävle. Totalt var fem eller sex polispatruller inblandade.

– Man gjorde försök att blockera vägen, men han tog sig förbi hela tiden, säger Christer Nordström, presstalesman för polisen i Uppsala.

Han har inga uppgifter om huruvida några andra bilister fick kasta sig undan.

Till sist blev det en snödriva i Hemlingby som fick stopp på bilen vid tiotiden och polisen kunde gripa både den 28-årige föraren och de två passagerarna, en 67-årig man och en 30-årig kvinna.

Det visade sig att 28-åringen, som hör hemma i Söderhamnstrakten, var på rymmen från Skänningeanstalten. Han var drogpåverkad och misstankarna mot honom gäller grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning.

Den 67-årige bilägaren är från Söderfors. Han var också drogpåverkad och kan också räkna med ett åtal för att ha låtit 28-åringen köra.

Kvinnan hör hemma i Karlholmsbruk och var också hon drogpåverkad.

Alla tre fick följa med till polishuset i Gävle. 67-åringen och 30-åringen släpptes, medan 28-åringen kördes tillbaka till anstalten.

Ärendet kommer att utredas av polisen i Uppsala.