Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

3,6 kilo räckte inte

SANDVIKENBosse Andersson från Forsbacka fångade en rejäl gös under den sista halvtimmen av jubileumscupen i trolling på lördagen.

Men 3,6 kilo räckte ändå inte för seger i tävlingen. Fisken som gav förstapriset vägde mer än 5,2 kilo.
96 lag från hela landet hade anmält sig till den årliga fisketävlingen i Storsjön. Därför var det mycket folk och många motorbåtar vid Bångs, mellan Sandviken och Årsunda.
Det var fler deltagare än vanligt, vanligtvis brukar det komma cirka 70, 80 lag till start, berättade Lars-Olov Björnsson, en av arrangörerna.
Det var 14:e året som den stora fisketävlingen genomfördes i Storsjön. Tävlingen startade redan klockan nio på morgonen. Efter en timmes paus mitt på dagen, med delvägning av fiskarnas fångster, fortsatte så tävlingen till och med klockan fem på eftermiddagen.
Trollingtävlingen har tre klasser:Förutom i gäddklass och gösklass koras en sammanlagd vinnare, den som fångat mest fisk totalt.
Totalvinnare blev lag P Östberg som därmed fick dela på 7 000 kronor. Ytterligare priser i form av pengar, fiskegrejer och fiskeresor delades också ut.

KARIN BERGKVIST