Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

3-årig flicka misstänks ha blivit våldtagen

Polisen misstänker att en 3-årig flicka blev våldtagen i onsdags. Hon försvann då ett kort tag från lekparken i centrala Sandviken.

- Sen berättade hon saker för mamman som tydde på att hon utsatts för sexuellt övergrepp, säger Jan Friberg, chef för familjevåldsenheten vid Gävlepolisen.

I onsdags försvann flickan från sandlådan där hon satt och lekte. När hon kom tillbaka sa hon saker som fick mamman övertygad om att någon förgripit sig på henne. Polisen teori är att någon tagit henne med till en lägenhet i närheten.

– Vi utgår från att hon utsatts för brott. På grund av utredningen kan vi inte säga exakt vilken tid hon var borta, säger Jan Friberg.

Flickan fördes sen till sjukhus där prover togs. Dagen efter gjordes en mer komplett gynekologisk undersökning. Proverna skickades därefter till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

– Vi räknar med att få svaren därifrån om ungefär två veckor, säger Jan Friberg.

Men läkarna har inte med blotta ögat eller med hjälp av instrument kunnat upptäcka några skador på flickan.

Polisen har försökt prata med flickan vid två tillfällen. Men hon säger ingenting.

– Flickan är normalt tystlåten, så det behöver inte bero på ett trauma att hon är tyst, säger Jan Friberg.

Han berättar att de som sköter förhören har bästa möjliga utbildning eftersom det är så svårt att jobba med barn som utsatts för övergrepp.

– När det handlar om sexualbrott är det särskilt svårt och känsligt, hela barnets framtid påverkas, säger Jan Friberg.

Flickan har vallats i området för att förmå henne att berätta var hon varit och vad som hände när hon försvann. Polisen har också frågat boende där om de gjort iakttagelser som kan ha samband med brottsmisstanken.

Nu vill polisen ha in tips från allmänheten som kan göra att gärningsmannen grips.