Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-åring greps för mordbrandsförsök

SANDVIKEN
En lägenhet i ett hyreshus på Smassens väg totalförstördes i en troligen anlagd brand på måndagseftermiddagen.

Annons
Litet senare senare skrämdes en man iväg efter att ha sprutat ut tändvätska i en trappuppgång i ett hus på Blodriskegränd inte alls långt från brandfastigheten.
Vid 20-tiden på kvällen greps en 30-årig efter hämtningsbeslut av jourhavande åklagare.
Flera personer ringde polisen från Örtaområdet om en underlig man som gick runt och ringde på deras dörrar.
Hans utseende stämde väl med signalementet på den som hällde ut tändvätska på Blodriskegränd. Dessutom hade polisen ett liknande signalement på en av de män som funnits i omgivningarna i samband med branden på Smassens väg.

Varnade för brand
Larmet om lägenhetsbranden kom 14.13. En knapp timme senare dunkade någon på dörren hos en hyresgäst på Blodriskegränd. Mannen på andra sidan ytterdörren förklarade att det var bäst att lämna huset eftersom det strax skulle börja brinna.
Hyresgästen öppnade dörren och sade åt den påverkade mannen att försvinna. Hyresgästen stod kvar i trappan och lyssnade och hörde då ett kluckande ljud längre ner i trapphuset. Han gick ner en trappa och såg då hur besökaren skvätte innehållet i en flaska tändvätska på väggar och golv.
Hyresgästen ringde polisen efter att ha skrämt iväg mannen med tändvätskan. Han kunde ge polisen ett ingående signalement.
30-åringen är känd av polisen som missbrukare.
Mannen anhölls sent på måndagskvällen misstänkt för försök till mordbrand. Förhör om lägenhetsbranden får anstå till i dag.

OLLE HILDINGSON