Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 hyreslägenheter till nya stadsdelen

300 nya hyreslägenheter planeras i området som ska bli Gävles nya stadsdel.

Annons

Gävles nya stadsdel börjar ta form, åtminstone på papperet. 300 hyreslägenheter planeras i området mellan Estraden och Gavlehov. Fastighetsbolaget Concent har köpt markytan på ungefär 16 000 kvadratmeter av RSS Nordic, och förhandlar just nu med olika byggentreprenörer.

De planerade lägenheterna beskriver projektledaren Michel Fatehnia som smarta och effektiva.

– En tvåa på 40 kvadratmeter kan ändå ha plats för allt nödvändigt. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, sovrum och balkong där det går.

I nuläget är det hyresrätter som planeras, men det kan också bli tal om bostadsrätter. I denna första etapp ingår bara bostäder, inga andra lokaler. Men då området kan få totalt 1500 fler lägenheter kanske annat, som butikslokaler, tillkomma i senare etapper.

Som GD tidigare rapporterat om är detaljplanen godkänd av en enig kommunfullmäktige.

– Vi ser i dag att vi har stor brist på bostäder, därför är det glädjande när vi tar sådana här beslut. Det som händer nu är att vi sakta men säkert bygger ihop Sätra med Stigslund, vilket är kul och intressant, sa byggnads- och miljönämndens ordförande Daniel Olsson, S, vid det tillfället.

– Vi hoppas kunna söka bygglov innan årets slut, säger Michel Fatehnia.

Enligt ett pressmeddelande beräknas inflyttning kunna ske under första halvan av 2017.