Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 varslas i Sandviken

Sandvik varslar 300 personer om uppsägning i Sandviken, 230 på Sandvik Materials Technology och 70 på Sandvik Mining and Construction. Som skäl anges företagets nya strategiska inriktning.

SMT:s vd Jonas Gustavsson säger att arbetet med att klargöra omständigheterna kring varslen ska genomföras "så snabbt som möjligt", i syfte att minska oron för de anställda.

Förändringarna beräknas vara genomförda under det första halvåret 2012.

Varslen gäller anställda vid SMT och SMC i Sandviken – samtliga tjänstemän – samt vid SMT i Hallstahammar, där 20 tjänstemän och 45 kollektivanställda berörs.

Sandvik har satt i gång ett omfattande förbättringsprogram inom SMT som på sikt ska minska kostnaderna med cirka 500 miljoner kronor de kommande 2–3 åren.

Det är inom ramen för det arbetet som bolaget kommit fram till att det finns en övertalighet motsvarande cirka 500 anställda globalt, varav 295 anställda i Sverige.

Dessutom varslas alltså 70 tjänstemän i Sandviken när Sandvik Mining and Construction delas i två affärsområden.