Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

31-åringens pojkvän förhörd på sjukhus

Under helgen hittade polisen till slut den 31-åriga kvinnans pojkvän.

Han hade sökt vård på sjukhuset där han förhördes av polis.

Redan tidigt i utredningen av mordförsöket på en 41-årig man på Dalagatan i Sandviken för en vecka sedan fanns uppgifter att någon försökt köra på honom med motorcykel en halvtimme tidigare.

Uppgifterna kom från 41-åringen själv som gjorde en polisanmälan att en man försökt köra på honom men misslyckats och kört rakt in i en husvägg.

Därefter blev 41-åringen i stället påkörd av en personbil som kördes av en nu häktad 31-årig kvinna. De två har barn tillsammans men är sedan flera år separerade. 41-åringen har flera gånger dömts för misshandel mot 31-åringen och för att ha ignorerat besöksförbudet.

Mannen på motorcykeln är 31-åringens nuvarande pojkvän. Polisen sökte efter fram till helgen utan att hitta då honom. Då var han tvungen att ge sig tillkänna genom att söka vård på sjukhus för skadorna han fick genom att köra rakit in i husväggen.

- Han hördes på sjukhuset. Men hans version av händelsen är att 41-åringen attackerade honom, inte tvärtom, säger Birgitta Fernlund, åklagare.

31-åringens pojkvän fick lämna sjukhuset som en fri man. Just nu finns inga bevis mot honom som motiverar en häktning eller ens ett anhållande.

Polisen är fortsatt mycket intresserade av att komma i kontakt med ett vittne som kan lämna avgörande uppgifter. Intresset gäller en person som körde på Dalagatan kring vid 18.30-tiden förra måndagen och som tutade kort före eller kort efter påkörningen.

Polisen framhåller att även om föraren inte själv tror sig ha sett något viktigt kan alla iakttagelser vara avgörande.