Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33-åring åtalad för ofredande

SANDVIKEN
En 33-årig man från västra Gästrikland är åtalad för att ha skickat brev, bilder, vykort med hot och grova pornografiska anspelningar till en 46-årig man i Västmanland.

I går möttes de båda männen i Sandvikens tingsrätt.
Rättegången mot 33-åringen har flera gånger ställts in eftersom den åtalade, trots att han varit delgiven kallelser, inte har kommit till rätten. Även polishämtningar av honom har misslyckats.
Men i går blev rättegången alltså av. 33-åringen är åtalad för tre fall av sexuellt ofredande och två fall av olaga hot.
På försändelserna med hotelserna har olika avsändare angivits. Handstilen har dock analyserats vid SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium. Analysen har visat att 33-åringen med sannolikhet är gärningsmannen.

Förnekar brott
33-åringen förnekar brott, men erkänner att han skrivit och skickat de hotfulla meddelandena till 46-åringen. Han hävdar dock att han under vapenhot har tvingats till det av andra personer, en kvinna och fyra män. Förklaringen förvånade vid rättegången kammaråklagare Micael Dahlberg eftersom uppgifterna var helt nya för honom och inte har framkommit under förundersökningen.
Den bakomliggande orsaken till trakasserierna mot 46-åringen ska vara en annan rättstvist. Dom meddelas om två veckor.