Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

34-åring häktad för knivhugg

GÄVLEEn 34-årig man häktades på måndagen misstänkt för grov misshandel. Enligt kammaråklagare Christer Sammens var det han som i fredags morse knivskar en 30-årig sundsvallsbo på Söder i Gävle.

Annons
- Det finns en hel del berättelser om vad som inträffade. Men vi kan konstatera att 30-åringen blivit knivstucken och att det är troligt att det var 34-åringen som höll i kniven, säger åklagaren.
Knivskärningen inträffade vid åttatiden på morgonen. 34-åringen, hans flickvän och ytterligare en person var på väg till sportpuben O'Learys för att titta på fotbollsmatchen Sverige-Nigeria. På väg dit stötte de ihop med sundsvallsbon och två bekanta till honom. Åsikterna om vad som sedan inträffade går isär.
Enligt 30-åringen var det gävlebon som startade bråket genom att kalla honom för "jävla svartskalle" och därefter putta omkull honom. Därefter fick han ta emot flera hugg av en kniv som gävlebon slet fram.
34-åringen hävdar å sin sida att det var sundsvallsbon som började mucka gräl och slet fram vapnet. Han erkänner dock att han stuckit kniven i 30-åringen men säger att allt skett i nödvärn.
- De attackerade mig. Det är jag som är brottsoffret - inte tvärtom, sa han under häktningsförhandlingarna.
34-åringens berättelse får visst stöd av flera vittnen som uppgett att det var han som jagades av sundsvallsbon och hans kamrater - inte tvärtom.
Oavsett vem som började bråket slutade det hela med att 30-åringen fick föras till sjukhus med knivsår i magen och i låret. Enligt Christer Sammens ligger mannen fortfarande kvar på sjukhuset.

ANNA HÖGLUND