Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

35-åring rånad på travvinsten

SANDVIKENI söndags vann han 60 000 kronor på travet i Hudiksvall.I går rånades han på hela summan av en knivbeväpnad man i Rökebo strax norr om Högbo.För mannen, en borlängebo i 35-årsåldern, blev storvinsten på trav början på en dramatisk händelseutveckling.

Annons
Han skulle köpa en bil för pengarna men tvingades lämna dem i från sig.
Borlängebon har, enligt vad han har uppgivit till polisen, träffat den man som senare rånade honom redan på travbanan.
De började prata i kön när borlängebon hämtade ut pengarna. Mannen, som var kraftigt byggd, hade krulligt hår och var i 35-40-årsåldern ville sälja en bil till honom. De stämde möte i Valbo Köpcentrum på tisdagen.
Borlängebon körde till Valbo på tisdagseftermiddagen och träffade sin nyfunne bekantskap, men denne hade inte bilen med sig. Bilen stod i Sandviken, sa han.
De båda satte sig då i borlängebons bil och körde mot Sandviken. När de närmade sig kände borlängebon ett knivliknande föremål i sidan och tvingades under hot köra mot Högbo. Vid Rökebo tvingades borlängebon att lämna ifrån sig alla pengar han hade med sig för bilköpet, 60 000 kronor. Under det tumult som uppstod fick borlängebon en reva i skjortan, men inga skador på kroppen.
När pengarna hade överlämnats gled en blå Ford Scorpio fram, rånaren hoppade in i den och försvann från platsen. Borlängebon har lämnat ett tydligt signalement på mannen som han skulle köpa en bil av, men har ingen aning om vad mannen heter.