Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

37-åring åtalas för misshandel av sambo

SANDVIKENI går väcktes åtal mot den 37-årige hoforsbo som ska ha misshandlat sin 41-åriga sambo grovt. Han ska bland annat flera gånger ha tagit strypgrepp på kvinnan och dunkat hennes huvud mot en vägg.

Annons
37-åringen misstänktes från början för mordförsök, men häktades av Sandvikens tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt misshandel. Vid häktningsförhandlingen för två veckor sedan erkände mannen misshandel, men ville inte ta ställning till om våldet skulle betraktas som grov eller inte. 37-åringen sade sig dock inte ha något minne av händelsen.

Hotade med tändare
Det var på eftermiddagen lördagen den 1 oktober som mannen i parets lägenhet ska ha gett sig på kvinnan. Han ska även ha hällt rakvatten över kvinnan och med en tändare i handen hotat att tända på. Kvinnan lyckades fly in till en granne där polis tillkallades. Kvinnan fördes till läkare i Hofors med blåmärken, rivmärken och svullnader.
37-åringen misstänks även, tillsammans med en 28-årig man, för att i maj ha hotat en man till livet.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se