Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

44-åringen tidigare ekonomisk expert

GÄVLE
Den 44-årige mannen arbetade under flera års tid på Gävlepolisens ekorotel som civilanställd ekonomisk expert.

Annons
Det får konsekvenser för en kommande utredning, som inte kan utföras av de tidigare arbetskamraterna. Risken för jäv kan också omfatta åklagarmyndigheten.
- Min spontana reaktion är att även åklagarmyndigheten jävat ut sig. Men det får vi se om eller när det dimper ned hos oss, säger Mikael Hammarstrand, vice chefåklagare.
Det alternativ som låg närmast till hands vore att lägga utredningen på något av distrikten i den så kallade sexlänsgruppen, alltså andra polisdistrikt som har ett närmare samarbete med Gävle. Men även de andra länens ekorotlar kommer troligen att betraktas som jäviga eftersom 44-åringen under sin fem år långa tjänstgöring träffat många polismän även i de distrikten.
Flera personer GD talade under gårdagen, både inom polisen och på 44-åringens tidigare arbetsplats vid skattemyndigheten, var totalt oförstående till misstankarna.
44-åringen, som inte gick att nå för en kommentar under gårdagen, beskrivs som en etablerad person med familj.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se