Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

51-åring gäckade polisen

GÄVLE
En 51-årig man greps under natten till onsdagen sedan han, enligt misstankarna, stulit ett par skinnbyxor som han skar sönder med en glasbit.

Annons
På onsdag eftermiddag häktades 51-åringen av tingsrätten i Gävle.
En glasruta till en butik som säljer skinnkläder krossades en dryg timme efter midnatt när en en man slängde en tegelsten mot den. Även en vas i butiken krossades. Ett vittne såg en person i vit- och svartmönstrade tygbyxor av "militärt" snitt. På grundval av signalementet tipsade väktare från Securitas om att det kunde vara den misstänkte 51-åringen.
Vid 02-tiden på natten kom ett samtal till polisens kommunikationscentral att 51-åringen setts nära dansrestaurangen CH. En väktare hade fått korn på den misstänkte och följde efter honom till fots.
Då ska 51-åringen ha plockat upp en glasskärva från marken och hotat att skära väktaren.
Enligt samma uppgifter ska 51-åringen därefter ha använt glasskärvan att försöka skära sönder skinnbyxorna, som han vid det laget hunnit ta på sig.
51-åringen greps av en polispatrull och fördes till arrestlokalen i Sandviken. Där ska han ha slagit sönder en toalettstol.
Sedan tidigare är 51-åringen misstänkt för ett tiotal, ofta missbruksrelaterade brott. Åtalet mot honom ska vara väckt den senast 20 augusti.
Mats Hedström