Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

55 år senare

Annons

De var 32 förhoppningsfulla unga studenter, 16 pojkar och 16 flickor. En av dem, en pojke, kunde inte vara med när klassfotot togs... och så var de bara 31.

Åtta av pojkarna avled tyvärr under årens gång... och så var de bara 23.

En är svårt sjuk och fyra var av andra skäl förhindrade att komma till återträffen för klass HGH 55 år senare... och så var de bara 18.

Men av 32 elever som i början av 1950-talet pluggade ekonomi på Borgarskolan under ledning av klassföreståndaren Hartwig Hermansson (mitt i den gamla bilden) kunde alltså mer än hälften komma till återträffen 55 år senare, och det får man väl ändå betrakta som ganska fantastiskt.

– Men så var det också ett härligt gäng med otrolig sammanhållning, säger Sylvie Svensson som höll i trådarna för återträffen.

Det var förstås som det brukar vara i såna här sammanhang. Mycket snack om gamla tider och hur gick det för dig och vad gör du numera, många glada skratt och kanske en och annan tår. Och naturligtvis ett nytt klassfoto.

Här har ni båda bilderna, och här är namnen med identifierande siffror på de som kunde komma.