Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

55-åring erkänner ofredande

SANDVIKEN
Den 55-årige hoforsbon misstänks för sexbrott mot två 13-åriga flickor. Mannen ska sexuellt ha utnyttjat den ena flickan. Den andra flickan ska ha utsatts för ett sexuellt ofredande av mannen. I går stod han inför rätta vid Sandvikens tingsrätt.

Annons
Det var i mitten av augusti förra året som mannen ska ha utsatt de båda flickorna, som är kamrater, för övergreppen i den ena flickans hem.
Mannen var tidigare granne till de båda flickorna och deras familjer, men har sedan händelsen flyttat.
Han förnekar att han skulle ha utnyttjat den ena flickan sexuellt, men erkänner att han kan ha ofredat henne. Det sexuella ofredandet mot den andra flickan säger han sig inte ha några minnesbilder av eftersom han vid tillfället var berusad.
De båda flickarna var inte själva närvarande vid gårdagens rättegång där i stället videoförhör med dem spelades upp.
Kammaråklagare Micael Dahlberg yrkade på fängelsestraff för 55-åringen medan hans försvarare, advokat Lars Ståhlberg ville att åtalspunkten för sexuellt utnyttjande skulle ändras till sexuellt ofredande.
Dom i målet faller den 28 januari.