Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

58-åring langade sprit till skolelever

SANDVIKEN
En 58-årig man ska ha langat sprit, öl och cigaretter till ett stort antal barn och ungdomar i Sandviken.

- Det här är oerhört allvarligt för de barn som har drabbats och drabbas, säger Norrsätraskolans rektor Lars-Håkan Leckström.
Det var när en högstadielev på Norrsätraskolan kom till skolan påtagligt berusad som det hela uppdagades.
- Det var då som namnet kom fram. Det som är konstigt är att det ska ha pågått under så lång tid innan det kom till någon vuxens kännedom. Vi har fått indikationer på att det inte bara är elever härifrån utan även från andra högstadier och gymnasieskolor, säger Lars Håkan Leckström.

Nära skolan
Under minst ett års tid ska barn och ungdomar ha besökt mannen i hans lägenhet, inte långt från skolan, där han försett dem med bland annat alkohol.
- Det finns ju andra aspekter på det här också. Det kan ju vara så att det eventuellt förekommer andra brott, men det är ju upp till polisen att utreda, säger Lars-Håkan Leckström utan att vilja gå in på vilka andra brott han menar.
Norrsätraskolan har varit i kontakt med kommunens andra skolor om langningen och även anmält saken till socialtjänsten.
- Vi har skickat ut information till samtliga föräldrar till elever på högstadiet här. Och vi har haft en telefonsluss.
Lars-Håkan Leckström säger att han aldrig varit med om en liknande situation.

Total överraskning
- Det kom som en total överraskning. Visst vet vi att det kan vara stökigt och finnas alkolhol med i bilden i samband med olika ungdomsdiskon, men det här, att en elev är påverkad under dagtid, det var nytt, säger Lars-Håkan Leckström.
Han säger att skolan nu avvaktar polisens utredning av saken.
- Vi måste få en uppfattning om omfattningen av det här och även diskutera med socialtjänsten. Sen ska vi från skolans sida göra en insats. Men vi vet inte riktigt hur den ser ut än, säger Lars-Håkan Leckström.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se