Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

59-åringen nekar till brott

Både 59-åringen och hans sambo nekar till brott.
Men tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade dem för grovt koppleri.
­- Den här utredningen kommer att ta tid, minst två månader, säger åklagaren Leif Görts.

 

Enligt åklagaren har 59-åringen gjort sig skyldig till grovt koppleri mellan februari 2008 fram till och med den 10 mars i år då han greps av polisen. Om 59-åringen skulle släppas ansåg åklagaren att risken var stor att han skulle försvåra den fortsatta polisutredningen.

59-åringens advokat Sargon De Basso meddelade att hans klient nekade till brott och att han därför borde försättas på fri fot. Efter drygt 30 minuters förhandling bakom stängda dörrar meddelade rätten att 59-åringen var häktad på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Rätten gick därmed på åklagarens linje som påstår att 59-åringen varit väl medveten om vad som försigått i massagelokalerna och att han också har tjänat pengar på försäljningen av sexuella tjänster.

Fem minuter senare var det dags för 59-åringens sambo att gå in i förhandlingssalen. Åklagaren yrkade på att hon skulle häktas för medhjälp till grovt koppleri mellan januari och mars i år. Även hon nekade till brott men efter 30 minuter meddelade rätten att även hon var häktad på sannolika skäl.

Åklagaren har nu två veckor på sig att åtala paret. Men enligt Leif Görts kommer utredningen att ta betydligt mycket mer tid än så.
- Vi är bara i inledningsskedet ännnu. Det här kommer att ta tid,minst två, tre månader innan vi är klara, säger han.

I onsdags anhölls en 32-årig man för grovt koppleri. Han ska ha hjälpt 59-åringen med att inkassera pengar från salongerna. 32-åringen som också nekar till brott släpptes efter förhör men han är fortfarande misstänkt för brott.
- Men misstankarna mot dem är inte lika starka nu som när han anhölls, säger Leif Görts.