Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

6 000 tjejer på språng

GÄVLE
Vårruset satte färg på Gävle i går kväll.
Över 6 000 tjejer i alla åldrar sprang, joggade eller gick de fem kilometrarna.
Men var det inte tjuvstart?

Annons
Det var lite kylslaget vid starten vid högskolan men ändå bra joggingväder, och för de flesta var det T-shirt som gällde. Tröjor i olika nyanser av grönt, gult, blått, rött, vitt och svart mixades ihop till en färgsprakande orm som kom att ringla sig utöver Nygatan, upp på södra Kungsgatan och sedan vidare ner i Boulongerskogen. En orm som med tiden drogs ut och blev allt längre från elit till gångare.
För en del gick det fort, lite för fort i starten kanske. För innan högskolans rektor Leif Svensson han skjuta iväg fältet var eliten redan i väg. Först att nå målet Nina Gudmundsson, 19 minuter och 46 sekunder löd segertiden.
Men som vanligt var det här motionärernas lopp. Kompisgäng och arbetskamrater samlades i parken en stund innan för att känna på atmosfären, träffa hälsa på vänner och värma upp. Uppvärmning är viktigt, inte minst i Vårruset. Liksom tidigare år sköttes den av tjejerna från Friskis och svettis. Massan följde lydigt deras rörelser och de flesta gjorde det även i takt till musiken.
Några hade kanske värmt upp lite dåligt eller så hade de bara dåliga skor, för i Röda korsets tält hade personalen en del att göra efteråt. Skavsår och stukningar var de vanligaste skadorna.
Men de flesta gick ändå hem hela och nöjda efter loppet och många ställer nog upp nästa år igen.

JOHAN PIHLBLAD
026- 15 96 37
johan.pihlblad@gd.se