Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60-åring åtalas för sexmassagen i Gävle

Den 60-årige huvudmannen i kopplerihärvan i Gävle och Stockholm åtalas för att ha främjat sexhandeln. Han misstänks även för våldtäkt mot barn. Rättegången inleds om en vecka.

Det var GD:s reporter Daniel Siksjö som med dold mikrofon kunde bekräfta att thailändska kvinnor sålde sex på en massagesalong i Gävle. Det visade sig snart att en 60-årig man i Stockholm hyrde ut lokalen. När Citypolisen i Stockholm började spana på 60-åringen drogs fyra andra massagesalonger in i utredningen.

Även mannens 27-årige sambo deltog i bordellverksamheten genom att tolka mellan svenska och thailändska när betalningen för att utnyttja lokalerna skulle förhandlas fram. Ytterligare en 33-årig man åtalades för delaktighet i koppleriet.

Åklagaren Leif Görts i Stockholm kunde på eftermiddagen kommentera bevisen mot den 60-årige huvudmannen.
- Det har varit svårt att få kvinnorna som arbetat i lokalerna att samarbeta. Inte heller kunderna har velat prata. Därför har var varit svårt att avgöra vilken omfattning verksamheten haft.

Leif Görts åtalade inte för grovt koppleri eftersom det, enligt vad polisen fått fram, inte funnits något tvång mot massöserna, eller att de varit beroende av 60-åringen.
- Det har utredningen inte visat.
Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt under nästa vecka och beräknas pågå under knappt tio dagar.