Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60-talsikonerna The Animals till Gävle

I april kommer brittiska 60-talsikonerna i rhytm and blues-bandet The Animals - kända för "The House Of The Rising Sun" till Gävle och Skutskär.

2012 var The Animals senast i Gävle. Det är Micke Finell och hans bokningsbolag Rock Around The Clock Productions som sätter upp tolv spelningar på tolv dagar i Sverige. Micke Finell har jobbat med The Animals i femton år.

– De turnerar världen runt hela tiden, just nu är de i Australien, berättar Micke Finell.

Enda originalmedlem är trummisen John Steel - som äger rättigheterna till bandnamnet. The Animals turnerar inte under flera olika konstellationer som i vissa andra fall. Originalsångaren Eric Burdon turnerar under eget namn.

I lineupen märks också Mickey Gallagher, känd från Ian Dury & The Blockheads och sina samarbeten med The Clash. Övriga medlemmar heter Danny Handley och Roberto Ruiz.

The Animals slog i genom 1964 med sin version av "The House Of The Rising Sun". Bland de andra hitsen märks "Don't Let Me Be Misunderstood" - även känd som cover av Nina Simone och den amerikansk-franska discogruppen Santa Esmeralda.

Har Animals något med The Beatles att göra?

– Nej, Animals var tuffare än Beatles som var mer pop, säger Micke Finell.