Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

61-åring misstänkt för våldtäkt

GÄVLEI dag kommer åklagaren att begära att en 61-årig flerbarnspappa omhäktas.

Gävlebon är anmäld för sexövergrepp på fyra barn. Tre av barnen är släkt med mannen, enligt åklagare Elly-Anne Öholm.
Enligt uppgift är mannen far till minst en av flickorna.
Hittills har sex barn förhörts. Polisen misstänker dock inte att alla har utsatts för övergrepp.
När flerbarnspappan häktades för två veckor sedan var han misstänkt för brott mot tre olika flickor. Åklagaren visste dock att utredningen skulle svälla eftersom ännu en polisanmälan var på gång.
Mannen är misstänkt för grov våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.
Den fjärde och senaste anmälan rör en flicka i åttaårsåldern, berättar Elly-Anne Öholm som inte vill gå närmare in på vad 61-åringen ska ha utsatt åttaåringen för.
- Utredningen är i ett känsligt läge just nu, förklarar Elly-Anne Öholm. Därför vill jag inte säga så mycket mer.
Två flickor är i tioårsåldern. Ett av barnen ska enligt åklagaren ha våldtagits och ofredats under två dagar i början på maj. Den andra tioåringen ska ha blivit utnyttjad under sex års tid, från 1994 och framåt.
Den äldsta flickan som har anmält flerbarnspappan har i dag hunnit bli myndig. Enligt Elly-Anne Öholm utnyttjades hon från cirka tre års ålder tills hon blev 15.
Inför häktningen för två veckor sedan erkände mannen sexuellt utnyttjande, dock inte grovt, och sexuellt ofredande. Däremot nekade han till anklagelserna om grov våldtäkt.