Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7-åring sparkad och dödshotad

/

En sjuårig pojke har under en längre period utsatts för grov misshandel på Ulvsäterskolan, enligt flera polisanmälningar från föräldrarna.
– Vi är rädda eftersom skolan inte kan garantera hans säkerhet, säger mamman till Arbetarbladet.

Annons

Enligt artikeln i Arbetarbladet bedömer polisen situationen som allvarlig och pojken har fått ersättning från ett försäkringsbolag för sina skador. 

Mobbningen ska ha börjat förra hösten när pojken började ettan. Han fick sina byxor neddragna på skolgården och någon slet sönder hans nya vinterjacka. I december fick sjuåringen ta emot ett knytnävsslag i magen från en klasskompis och enligt polisanmälan tappade han luften och började gråta. Pojken fick sedan en spark i ryggen så att han föll omkull och därefter ska klasskompisen samt två äldre killar ha hoppat på sjuåringens rygg.

– Han var helt blåslagen när han kom hem. Kroppen var täckt av skrapmärken, blåmärken och bulor, berättar den mobbade pojkens mamma för Arbetarbladet.

Mobbningen ska sedan ha fortsatt, trots att föräldrarna haft flera samtal med lärare och rektorer, och trots att sjuåringen haft någon form av livvakt på skolan sedan i mars.

Föräldrarna har polisanmält tre händelser – bland annat grov misshandel med sparkar mot huvudet – och det har inte blivit bättre efter sommarlovet. Bland annat ska klasskompisen ha hållit en plastbit mot sjuåringens hals och hotat att döda honom. 

Föräldrarna har frågat varför skolan inte gör en egen polisanmälan och varför inte mobbaren flyttas.

– Rektorn svarar att de inte har den policyn, säger mamman, som även anmält händelserna till Skolinspektionen och Barn- och elevombudet.

– Vi känner oss maktlösa över hela situationen. Vi upplever att skolan inte bryr sig. Han har inte ens fått en ursäkt. Han är otrygg, har mardrömmar, gråter och har ont i magen.

, men hon säger att hon inte kan uttala sig i enskilda fall.

Anser du att det förekommer mobbning på Ulvsäterskolan?

– Det uppstår konflikter mellan elever men vi har ett ständigt pågående arbete för att åtgärda det. Det kan finnas elever som kan uppleva att det inte blev bra trots insatta åtgärder och då fortsätter arbetet med att trygga eleven, säger Björk till tidningen.

Annons