Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70 maskiner på väg till Kamerun

Gävleföreningen ”Vänner emellan” har samlat in 70 symaskiner på två år.
Nästa helg körs de till Kamerun.
– De ska användas i utbildning för att ge unga flickor ett bättre liv, säger projektledaren Toinie Rönnholm.

För två år sedan startade föreningen ”Vänner emellan” ett projekt som handlar om att stötta de flickor i Kamerun som fått barn i mycket tidig ålder.

Föreningen har sedan dess samlat ihop framför allt symaskiner och datorer. Symaskinerna har köpts in begagnade medan datorerna har skänkts av privatpersoner och ungdomsgårdar.

Symaskinerna ska användas för att ge utbildning i sömnad till unga fattiga flickor så att de får ett alternativ till stöld och prostitution.

– Arbetslösheten i Kamerun är hög. För de här flickorna kan brottslig verksamhet vara enda möjligheten att livnära sig, säger Toinie Rönnholm.

I det idylliska landskapet i Hille utanför Gävle har nu 70 symaskiner och ett 30-tal datorer packats in i en container som nästa lördag ska köras till Bandja i Kamerun.

– Vi räknar med att den är framme i mitten av juli och då ska min man vara där och ta emot lasten, säger Toinie Rönnholm.

”Vänner emellan” är en förening som finansierar sin verksamhet med gåvor från allmänheten. Av föreningens 70 medlemmar bor 50 i Gävle.

Den som vill ge ett bidrag kan göra så på plusgirokontot 490877-8.