Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

77-årig man dog efter getingstick

SANDVIKENEn äldre man avled i söndags vid sitt sommarställe vid Storsjön.Troligtvis var det en kraftig reaktion på getingstick som orsakade dödsfallet.

Annons
Det var på söndagseftermiddagen som den 77-årige mannens grannar såg att mannen sprang runt på sin tomt och höll sig för huvudet. Strax därefter föll han ihop livlös.

Grannarna larmade ambulans men när ambulanspersonalen kom fram var det för sent, mannen hade avlidit.
Enligt grannarna som blev vittnen till händelsen hade de sett 77-åringen ta bort ett par getingbon och de misstänkte därför att han blivit getingstucken i huvudet.

Sune Bergström, närpolischef i Sandviken, berättar att ambulanspersonalen vittnat om att mannens tunga och läppar var kraftigt svullna - något som skulle kunna tyda på en kraftig reaktion på sticken.

En obduktion ska nu genomföras och besked om dödsorsaken kommer att lämnas inom en vecka.

Som Gefle Dagblad tidigare har skrivit om är det en riktig getingsommar i år. Anticimex har fått ta emot mängder av samtal om främst getingbon.

Varje år dör ett antal personer i Sverige av kraftiga allergireaktioner i samband med getingstick. Farligast är det för överkänsliga eller om en hel svärm anfaller på en gång.
Det kan dessutom vara farligt att bli stungen i munnen eller svalget där slemhinnorna kan svullna upp och förhindra luftpassagen.

KARIN BERGKVIST