Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

8 månaders fängelse för barnmisshandel

En 32-årig man från västra Gästrikland har dömts till åtta månaders fängelse för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat sin nu 10-årige son. Sonen var bara fem år när misshandeln började.

Annons

Under perioden 16 februari 2004 till 23 juni 2009 har pappan vid flera tillfälle ha tagit ett hårt grepp om sonens armar och skakat om honom. Under samma tid har han även många gånger slagit sonen i ryggen och magen och skrikit så aggressivt till honom att saliv stänkt i hans ansikte. Han har även med ett grepp om sonens armar släpat honom över golvet och vid ett tillfälle så bryskt att sonen slog sig hårt i väggen.

Smärta, ömhet, skrapsår och blåmärken har sonen fått av den omilda behandlingen.

I domen står: ”Var och en av gärningarna har utgjort led i en upprepad kränkning av X integritet och de har varit ägnade att allvarligt skada hans självkänsla.”

Mannen har suttit häktad sedan 26 juni och får stanna kvar i häktet till domen vinner laga kraft eftersom rätten anser att risken för återfall är stor.

Han ska också betala 65 000 kronor i skadestånd till sonen.

Brottsrubriceringen är grov fridskränkning.