Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80 km/tim är ett påfund för att slippa höja standarden på vägen

Svar till lassE: 80-vägar är ett EU-påhitt och i Sverige har man sänkt till 80 för att slippa höja standarden på vägar och även att få ner utsläpp.

Problemet är att vi, som haft körkort ett tag och kör dagligen som pendlare eller i jobbet, utan problem har kört på dessa 80-vägar i 100-110 km/tim när det var 90-vägar och sämre bilar.

I dag kör vi i moderna bilar med en helt annan säkerhetsutrustning och komforten gör att man somnar nästan av att köra passivt i 80.

Helt enkelt är det så att regler som folk tycker är felaktiga de följs inte heller i praktiken. Svårare än så är det inte.

Skulle vi göra nåt åt trafiksäkerhet på riktigt så vore planskilt byggande för bilar respektive gång- och cykeltrafikanter verklighet i städerna. Jag vill ge en stor eloge till pendlarna som år ut och år in står ut med dessa 80-vägar samt stoppklossar som söndagsåker mitt i pendelrusningen.

Fartkameror på rätt ställen är kanonbra

Svar 2 till lassE: Ja, det svenska samhället fallerar i mångt och mycket Bland annat när det gäller trafikregler (lagar) där hastighetsbegränsningar ingår. Hur kan det få fortsätta så här? Poliser är väl till för att upprätthålla lag och ordning? Det är ytterst sällan jag ser en polis i arbete. Det har varit en del insändare angående Runebergsvägen och Västra Vägen, men inget görs där heller

Vän av lag och ordning

Respekten för trafikreglerna finns inte längre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare