Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

800 nappade på gratis trav

GÄVLESolsken och värme mötte medlemmarna i Hyresgästföreningen under gårdagskvällens familjedag på Gävletravet. Drygt 800 av de 10 421 inbjudna medlemmarna dök upp för gratisarrangemanget.

Intresset var stort för aktiviteter som stallbacksvisning och ponnyridning och ansiktsmålning för barnen, berättar Roberth Krantz från Hyresgästföreningen.

Barnfamiljer
- Vi är nöjda med att det var så mycket barnfamiljer och folk som normalt inte går på trav. Jag hörde att det kom över tusen mer personer än normalt en dagens dubbel-dag. Det var vi det, säger han.

Hyresgästföreningen brukar ha en familjedag varje år för sina medlemmar i Gävle, Ockelbo, Älvkarleby och Sandvikens kommuner. Men det var första gången man samarbetade med Gävletravet.

Tidigare år har man hållit till i Boulognerskogen, Furuvik eller vid Estraden i samband med Hästivalen. Men man har inte varit riktigt nöjda med den hittills. Därför har man hela tiden provat nya idéer.

- Det kostar så mycket att ha ett heldagsarrangemang med uppträdanden att fylla ut med. I dag har vi kunnat ha själva travtävlingen som pausmusik och det har hänt något hela tiden. Det var jättebra, tycker Roberth Krantz.

Under gårdagen bjöd man medlemmarna på inträde, korv med bröd, spelning med Mora Träsk och en del andra aktiviteter.

MATTIAS JONSSON